kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-post Print

Pepparrot i cheesecake över laxbädd  

Vilka smaker! Det går inte att ens läsa receptet utan att bli sugen. Detta är en förrätt som duger till festen med vänner och bekanta. Läs, laga och njut! 

VINTIPS!  Ett glas sval Chardonnay  

För 4 personer 

Cheesecake
3-4 gelatinblad
2 dl gräddfil
3 dl philadelphiaost
3 msk färskriven pepparrot
2 dl hjortron, färska eller frysta och tinade
½ dl vitt vin
2 msk strösocker 
   
Ostdressing
50 g prästost, riven
1 dl gräddfil
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar 
  
Servering
4 skivor kallrökt lax
4 skivor kavring
Dillvippor 

Gör så här: 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda gräddfil, philadelphiaost och pepparrot. Koka upp hjortron, vin och socker. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i hjortronblandningen. 

Rör ner hjortonblandningen i ostsmeten. Häll smeten i en avlång form (t.ex. terrineform) och låt stelna i kylen. 

Mixa prästosten med gräddfil och olivolja till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar. 

Lägg en laxskiva på varje tallrik. Stjälp upp cheesecake och skär den i fyra lika delar, gärna med sneda snitt. Lägg en skiva kavring på tallrikarna, bredvid laxen och placera cheesecake på kavringen. Ringla över ostdressingen och toppa med en dillvippa eller två.