kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Inspirationsmat Tête à tête Mysig fredagskväll & små rätter
E-post Print

         

Fredagsböckling på fat 

Fredag. Arbetsveckan är slut och nu ska det bli skönt att slappa lite framför tv´n med något gott att äta. Då är ju böckling med rostat bröd och en god sås en lagom måltid till den kalla ölen. 

För 4 personer 

6-8 böcklingar
2-3 hårdkokta ägg
Isbergssallad
Salt
1 ättiksgurka, finhackad
2 msk gräslök, finhackad 
  
Senapssås
2 msk senap
1 msk vinäger
½ msk strösocker
1½ dl olja 

Gör så här: 

Rensa böcklingarna och skiva äggen. Skölj och strimla salladen. 

Blanda senap, vinäger och socker i en skål. Tillsätt oljan lite i taget i en fin stråle. Rör in all olja med en visp innan ny olja tillsätts. Rör till såsen blir slät och blank. 

Lägg salladen på ett serveringsfat eller på tallrikar. Lägg böcklingarna ovanpå och sedan äggskivorna. Krydda lätt med salt. Bred över såsen och strö ättiksgurka och gräslök över.

Servera med rostat bröd eller ännu godare, stekta vita brödskivor.