kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mat & recept Såser
E-post Print

Fiskhandlarn´s godaste romsås 

Tony som driver MT-Fisk & Delikatess i vår lokala ICA-butik har en egen tillagad romsås som är ljuvlig. Jag serverade den till varmrökt lax och färskpotatis och den "föll samtliga gäster på läppen". Den passar bra till många goda fiskrätter, men är kanske allra godast till rökt fisk. 

Receptet jag fick var Tony´s eget som ”storlagare”. Jag ska försöka krympa det till lagom måttangivelser men det finns utrymme för lite plus och minus här och var.  

Hemligheten är att INTE använda vanlig köpmajonnäs utan gör din egen! 

1 sats för 4 -6 personer 

¾ dl vatten
3 dl majonnäs, hemlagad – länk
1½ dl crème fraiche
40 g röd stenbitsrom
½ rödlök, finhackad
1 tsk honung
1 krm salt
1½ krm vitpeppar
1 msk torkad dill (eller fryst finhackat) 

Gör så här: 

Blanda alla ingredienserna men var försiktig med saltet och smaka av innan det blandas ner.

Låt stå kallt i kylen några timmar innan servering.

 

   Tack …

…alla Ni som besöker kökschefen.se! 

Ni får gärna dela med er av synpunkter på hemsidan vilka är viktiga för att fortsätta utveckla kökschefen.se på allra bästa sätt. 

Skicka också in recept, gärna med bilder och annat som är relaterat till mat & dryck! 

 

Skicka mail till lars@kokschefen.se

Annons
Annons
Annons
Annons