kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mat & recept Såser Majonnässåser
E-post Print
 

Såser med bas på majonnäs

Köpt majonnäs kan aldrig mäta sig med egen lagad. Den är enkel att göra och god som den är till många fisk- och skaldjursrätter. Tillsammans med Dijonsenap blir den en suverän dipsås till skaldjur som färska räkor, havskräftor och krabba.

Vill man ha en lite mindre fet majonnäs kan man tillsätta gräddfil som också ger en lätt syrlighet till smaken.

Med majonnäs som bas gör vi klassiska såser som Rhode Islandsås, Skarpsås, Remuladsås och Sauce verte.

Bas – majonnäs
Dijonmajonnäs
Dragonsås
Kökschefens apelsinsmakande majonnäs
Kökschefens honungsmajonnäs
Kökschefens tryffelmajonnäs
Kökschefens wasabimajonnäs
Remouladsås
Rhode Islandsås
Rostad vitlöksdipp
  
Saffranssås
Sauce verte
Skarpsås
Somrig örtagårdssås
Örtagårdssås