kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mat & recept Såser Såser till fisk- & skaldjur
E-post Print

Såser till fisk & skaldjur kan vara både kalla och varma, enkla eller komplicerade att laga.

Varma såser:

Beurre blanc
Champagnesås (lyxig sås till fisk i ugn)
Citronsås till mycket
Dillkryddad sherrysås
Gorgonzolasås
Gräddig hummersås med kapris
Hollandaisesås
Hummermousselin
Hummersås
Hummersås utan hummer
  
Saffranssås från Sundsvall
Senapshollandaise
Smörsås med kapris (till stekta och halstrade fiskrätter)
Vermouthsås 
Vitvinssås
Örthollandaise

Kalla såser:

Adjunktens goda gravlaxsås
Aioli från Åstol (perfekt till den rökta fisken och de färska räkorna)
Amerikansk cocktailsås (amerikansk klassiker till skaldjur)
Avokadosås från Åstols Rökeri (mmm... till den rökta fisken)
Fiskhandlarn´s godaste romsås (perfekt till varmrökt fisk)
Gravlaxsås traditionell
Hjortronsås (så god till varmrökt fisk)
Hovmästarsås
Höjdéns kalla "höjdarsås" (örtkryddad grekisk yoghurt)
Ingefärasås till fisken (kall sås till panerad vitfisk)

Majonnässåser
Romsås
Romsås till mycket
Rouille från Provence
Rostad vitlöksdipp
Senaps- och pepparrotssås till gravad lax
Somrig örtagårdssås (till stekt och grillad fisk)