kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mikromat Råd & anvisningar
E-post Print

           

Råd och anvisningar för tillagning av mat i mikrovågsugn 

Det går inte att:

- Koka eller värma ägg i skal. Gulan värms snabbare än vitan och det bildas en ångbubbla som får ägget att explodera.

- Fritera. Oljans temperatur går inte att kontrollera.

- Värma vätskor i helt slutna kärl och förpackningar.

- Att få brun brödskorpa när man gräddar bröd 

  

Undvik att:

- Baka jäsdegsbröd om man vill få färg eller skorpa på brödet.

- Baka stora jäsdegsbröd då de gräddas ojämnt.

- Bryna då mikron värmer snabbt och på djupet. (Med stekplatta går det att bryna mindre köttbitar).

- Panerade rätter.

- Steka ägg.

- Laga suffléer då de reser sig snabbt utan att få vare sig färg eller stadga.