kökschefen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Mikromat Råd & anvisningar
E-post Print

           

Råd och anvisningar för tillagning av mat i mikrovågsugn 

Det går inte att:

- Koka eller värma ägg i skal. Gulan värms snabbare än vitan och det bildas en ångbubbla som får ägget att explodera.

- Fritera. Oljans temperatur går inte att kontrollera.

- Värma vätskor i helt slutna kärl och förpackningar.

- Att få brun brödskorpa när man gräddar bröd 

  

Undvik att:

- Baka jäsdegsbröd om man vill få färg eller skorpa på brödet.

- Baka stora jäsdegsbröd då de gräddas ojämnt.

- Bryna då mikron värmer snabbt och på djupet. (Med stekplatta går det att bryna mindre köttbitar).

- Panerade rätter.

- Steka ägg.

- Laga suffléer då de reser sig snabbt utan att få vare sig färg eller stadga.

 

   Tack …

…alla Ni som besöker kökschefen.se! 

Ni får gärna dela med er av synpunkter på hemsidan vilka är viktiga för att fortsätta utveckla kökschefen.se på allra bästa sätt. 

Skicka också in recept, gärna med bilder och annat som är relaterat till mat & dryck! 

 

Skicka mail till lars@kokschefen.se

Annons
Annons
Annons
Annons