Så maximerar du utemöblerna i små utrymmen

Med ankomsten av vårsolen och den kommande uteserveringssäsongen, lyfter AZ Design fram smarta lösningar för att utnyttja små utrymmen optimalt. Specialister på möbler för offentliga miljöer, AZ Design, erbjuder praktiska tips för restauranger och caféer som vill förvandla även de mest begränsade utomhusområdena till välkomnande och funktionella platser.

Här är tio tips från experterna på AZ Design

  1. Välj utomhusmöbler som tjänar flera syften, som en soffa som också fungerar som förvaring. Detta är ett smart sätt att spara plats på en mindre uteservering.
  2. Gör en inventering av dina utomhusartiklar och organisera dem noggrant. Behåll bara det som är nödvändigt för att frigöra utrymme.
  3. Utnyttja smart förvaring genom att installera hyllor på väggar eller under upphöjda däck. Använda också multifunktionella förvaringslådor som också kan fungera som extra sittplatser.
  4. Använd ljusa färger för dynor och dekorationer för att skapa en känsla av ett större utomhusutrymme. Reflekterande ytor och dekorativa speglar kan också bidra till att öka rymdkänslan.
  5. Skapa tydliga avdelningar i ditt utomhusutrymme med planteringslådor eller dekorativa skärmar för att skapa olika ”rum” som en matplats eller en avkopplingszon.
  6. Dra nytta av vertikala ytor för trädgårdsskötsel genom att använda väggmonterade plantage eller hängande korgar, vilket skapar en lummig atmosfär utan att ta upp golvutrymme.
  7. Välj kompakta och proportionellt anpassade utemöbler som passar ditt utrymme väl. Undvik stora, omfångsrika möbler som kan överväldiga ett litet utomhusutrymme.
  8. Skapa en minimalistisk och enkel utomhusmiljö. Fokusera på att behålla nödvändiga element och undvik onödig dekoration som kan göra utrymmet rörigt.
  9. Använd möbler och tillbehör för att definiera olika funktionella områden i ditt utomhusutrymme, såsom en matplats eller en avslappningshörna.
  10. Satsa på neutrala och jordnära färgtoner i dina utomhusmöbler och dekorationer för att skapa en harmonisk och avkopplande miljö.
By Isabella Andersson

Isabella Andersson är en passionerad och skicklig kock med en gedigen erfarenhet inom gastronomi och kulinariska äventyr. Efter att ha arbetat på några av Sveriges finaste restauranger och utbildat sig i matlagningstekniker och smakkombinationer, insåg Isabella vikten av att dela med sig av sin kunskap till andra matälskare.

Lämna ett svar

Relaterat